Winkelmand

Volg ons op Social media

The Big Draw Renee Rienties

The Big Draw: Japanse Tekenkunst in Nederlandse Steden

Leer over de Japanse anime en manga tekenkunst tijdens The Big Draw kick-off festivals. Deze gratis festivals zijn het begin van een tweejarige internationale samenwerking tussen Nederland, Japan en Korea.

The Big Draw

The Big Draw is een initiatief en een festival dat in 2000 begonnen is in Engeland. In Nijmegen vindt de achtste editie plaats van The Big Draw. In andere steden vindt dit festival voor de tweede keer plaats. De tekenkunst staat centraal en iedereen wordt uitgenodigd mee te doen. Je hoeft niet eens ver van huis, The Big Draw programmeert in het centrum op toegankelijke en openbare plekken.

Kunst in de straten

Van musea tot anime conventies, vaak worden kunst en cultuur op een plek verzamelt. The Big Draw brengt kunst juist naar buiten! Je vindt de exposities en activiteiten door het stadscentrum en in openbare locaties zoals de bibliotheek. Hierdoor wil The Big Draw iedereen bereiken die op stap is. Zo komt iedereen in aanraking met anime en manga.

Gratis workshops en meer!

Van exposities tot masterclasses van echte mangaka’s, ontdek de wereld van anime en manga op The Big Draw Festival. Er zijn veel verschillende anime en manga workshops tijdens deze festivals. Zo is er een masterclass manga tekenen van Ryo Katagiri, auteur van o.a. How To Draw Manga, in Wageningen en Nijmegen. Tevens is er een anime workshop met Colourbee aka Coco Ouwerkerk in Arnhem.

Een van de activiteiten is een kunstexpositie die meereist van stad tot stad. Maar liefst 31 binnenlandse en buitenlandse artiesten doen hier aan mee.

Er staat nog veel meer gepland, dus neem vooral een kijkje op de website: of ook leuk, loop een rondje door de stad en ontdek het zelf!

Waar en wanneer

Ede + Wageningen2-5 SeptNaar de website
Nijmegen9-12 Sept Naar de website
Arnhem16-19 SeptNaar de website
Apeldoorn23-26 SeptNaar de website
Zutphen30 Sep-3 OktNaar de website
The Big Draw festivals vinden plaats in vijf verschillende Nederlandse steden.

Houd de website van The Big Draw festival goed in de gaten: zij programmeren het hele jaar door. 

Wil je meer weten, ga dan naar https://thebigdrawgelderland.nl/ voor alle activiteiten, exposities en meer informatie.

Copyright afbeelding: Renee Rienties

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.