Winkelmand

Volg ons op Social media

One Piece verscheept meer dan 500 miljoen exemplaren

De langlopende piratenklassieker passeert naast meer dan duizend hoofdstukken nu ook een half miljard verscheepte boekjes en zet hiermee een nieuw Guinness World Record voor strip met de meeste gepubliceerde aantallen door een enkele auteur.

Al eerder zette de manga een record neer met de publicatie van meer dan 320 miljoen exemplaren in december 2014. Met meer dan 500 miljoen manga in omloop komt de serie nu in het territorium van bijvoorbeeld Harry Potter.

One Piece loopt sinds 1997 in het Japanse weekblad Weekly Shonen Jump (bekend van onder andere Naruto, My Hero Academia en Dragon Ball), en verwierf samen met Naruto en Bleach de status van ‘big three’ als de grootste mangaseries van het blad in de jaren nul. Inmiddels loopt One Piece al een ruime duizend hoofdstukken, kent de serie even zoveel personages en zijn er talloze films en spin offs verschenen.

Zo werkte Boichi, bekend van Dr Stone aan een spin off manga over fanfavoriet Ace D. Portgas en creëerden Food Wars auteurs Yūto Tsukuda and Shun Saeki aan een spin off manga over de piratenchef Sanji. Deze laatste is te lezen op de app van MangaPlus.

Recent kwam Oda met de aankondiging naar voren dat One Piece zijn laatste ‘saga’ zal beginnen. Oda wilde als kind al een verhaal kunnen schrijven waarbij het einde het spannendste zou zijn en zegt na 25 jaar werk aan One Piece nu op dit punt te zijn aangekomen. Alle geheimen die de wereld van One Piece nu nog bevatten zullen volgens hem uit de doeken worden gedaan en hij zegt dat lezers hun riemen vast moeten maken voor wat komen gaat.

Naast grote plannen voor de manga staat er een nieuwe film getiteld One Piece Film Red op de planning, waarin de dochter van de mysterieuze fanfavoriet Shanks een belangrijke rol zal spelen. Wanneer en of de film ook in Nederland zal verschijnen is niet duidelijk. In Japan gaat de film op 6 augustus in premiere.

Trailer 2 van One Piece Film Red

One Piece is te lezen op de MangaPlus app van VIZ en te zien op Crunchyroll.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.