Winkelmand

Volg ons op Social media

Nintendo Direct 04 – 09 – 2019 discussie

Woensdag zaten we er weer klaar voor, een gloednieuwe Nintendo Direct zou om 00:00 beginnen. Bruno en Marcus offerden hun slaap voor jullie op en bespreken nog even de hoogte- en dieptepunten en de verrassingen van het evenement.

Marcus: Het was inderdaad even slikken ja, krap 6 uur slapen ligt mij niet echt lekker, maar het was toch echt wel de moeite waard.

Bruno: Ach, voor Nintendo durf ik mijn slaap wel vaker op te offeren. De Nintendo Direct begon echter niet met een Nintendo franchise, maar met de al eerder gelekte Overwatch op de Switch. Wel wat laat natuurlijk, maar zou Overwatch kunnen werken in handheld-modus? 

Marcus: De port was inderdaad geen verrassing meer, maar toch wel erg leuk om nog een grote IP te mogen verwelkomen op de Switch. Spelen in handheld-modus lijkt me eigenlijk niet eens zo gek, ik maak me eerder zorgen om de frame rate die Blizzard op 30fps heeft gezet.

Bruno: We zullen zien, Blizzard heeft al aangeven dat de game op 30fps prima kan runnen. De grafische kracht gaat echt getest worden van de Switch, we krijgen The Witcher 3 ook al…

Marcus: Het is inderdaad bizar wat studios voor ports voor elkaar krijgen, maar genoeg over Overwatch, we kregen namelijk ook meer nieuws over Nintendo’s eigen spellen.

Bruno: Oh god waar wil je beginnen. Het waren er nogal wat. En is er nou een Free-to-play Kirby game voor Switch gelanceerd? 

Marcus: Luigi’s Mansion 3 en Zelda Link’s Awakening lieten nog wat beelden zien en van Trials of Mana wisten we bijvoorbeeld al dat hij er aan zat te komen, dus daar hoeven we denk ik niet veel aandacht meer aan te besteden nu. Ik denk dat Town, nu getiteld Little Town Hero wel een leuke is om te bespreken.

Kirby heeft als het goed is nu een soort port gekregen van de 3DS free-to-startgame, voor de fans natuurlijk wel een heel leuk tussendoortje na Star Allies.

Bruno: Ik weet het nog niet helemaal met Little Town. De game ziet er wel prima uit, maar het spreekt mij tot dusver niet zo veel aan. Zowel grafisch als de gameplay ervan. En draait Toby Fox overuren? Muziek componeren voor Little Town en Sakurai inmaken met Smash is een groot tijdsbestek als je het mij vraagt.  

Marcus: Ik vond Little Town er ook vrij matig uitzien. Het vechtsysteem bij confrontaties lijkt op een soort Mario Bros RPG gecombineerd met Hearthstone, wat interessant kan zijn, maar het geheel wist me niet echt te overtuigen. Sans in Smash was dan weer de beste 80 cent die ik ooit in mijn leven heb besteed.

Bruno: Goede zet van Nintendo om te investeren in memes. Nu snap ik waar ze het geld vandaan gaan halen voor het 2e seizoen aan nieuwe personages in de game. Ongelofelijk, wie had dat gedacht. De hoeveelheid personages in het roster wordt echt onmenselijk. Sakurai, je bent een held. 

Marcus: Een tweede seizoen aan karakters is inderdaad fantastisch en voor mij een instant buy. Ik moet zeggen dat Smash het voor de rest in deze presentatie ook goed deed. Banjo zo even droppen en meteen een nieuw personage onthullen, daar teken ik voor!

Bruno: We vergeten bijna gewoon de nieuwe character reveal uit deze direct: Terry uit de Fatal Fury serie. Niet mijn persoonlijke eerste keus, maar toch ontzettend tof dat er representatie is uit het NEO-GEO tijdperk.  

Marcus: Zeker weten! Ik vind dat Nintendo over het algemeen met de Fighters Pass ook echt respect heeft voor het medium. Atlus is al decennia lang een sterke developer, (Square) Enix kan met Dragon Quest een waar fenomeen uit de Japanse cultuur toevoegen en Rare heeft natuurlijk een grote stempel gedrukt op de Nintendo 64. Fantastisch!

Bruno: Ik ben benieuwd of er ook wat meer westerse representatie naar Smash Ultimate komt. Ik wil al tijden lang Rayman als Ubisoft rep.

Marcus: Rayman zou ik ook heel graag nog zien. Er gingen eerst tevens nog geruchten dat Doom Guy in Smash zou komen. Daar ben ik persoonlijk niet zo’n fan van, maar er zullen vast teleurgestelde fans zijn. Hopelijk zijn zij tevreden met de Doom 64 port.

Bruno: De Switch begint langzaam te transformeren in een nostalgie-apparaat; Doom 64 is heus niet de eerste port op vorige consoles die hun rentree maken op de Switch. En we hebben nu ook SNES Online, waarvan de bijbehorende SNES controller al bijna overal is uitverkocht. Doen ze goed Nintendo, als ze maar niet de Nintendo 64 controller terugbrengen…

Marcus: Dat zou ik persoonlijk juist briljant vinden. Nintendo 64 Online zou sowieso ook weer voor een paar toffe gratis games kunnen zorgen, al hoop ik nog steeds op GameCube ports of remasters. Pokémon XD for the win!

Bruno: Nintendo 64 Online zou ik ook zeker toejuichen, ik kan zelf alleen echt niet overweg met die controller; het is net een koelkast. Wat Pokémon XD betreft, wat mis ik die game zeg. In dat geval zou ik Nintendo graag Gamecube remasters zien maken. Wat op dit moment makkelijker is voor Nintendo is het investeren in ports van de Wii U en laten we deze Direct nou net een aankondiging gehad hebben van Tokyo Mirage #FE Encore. 

Marcus: De Encore achter de titel is natuurlijk helemaal terecht, want we gaan nog even een keer door. Een slimme move van Nintendo. De Fire Emblem personages zouden na de release van Three Houses de verkoop een boost kunnen geven. Ik denk dat de AniWay-lezers het ook erg tof gaan vinden met de J-Pop en Persona-achtige gameplay. 

Bruno: Ik ben persoonlijk echt blij met de port. De game sprak mij in het verleden al erg aan, maar vond ik het zonde om er een Wii U voor aan te schaffen. Dibs overigens op deze game als we er een review over moeten gaan doen in de AniWay. 😉

Marcus: Hè! Ik moest een paar jaar terug ook al wijken, omdat ik te laat was met mijn vraag om Persona 5 te mogen doen, maar goed. Ik hoop dan maar dat ik Pokémon Sword & Shield onder handen mag nemen, want dat zag er toch wel weer erg tof uit.

Bruno: Ai.. Ik had mijn dibs op een later moment moeten inzetten… Pokémon Sword & Shield liet deze Direct veel nieuwe gameplay-elementen zien; zo is er de geniale Currydex waar je in de keuken aan de slag met het maken van verschillende Curry’s voor je Pokémon (ja, ik verzin het niet), vele mogelijkheden met customization en ook werden er nieuwe Pokémon aangekondigd.  

Marcus: Na al het gezeur over de National Dex zorgde die curry ook bij mij weer voor een glimlach op mijn gezicht. De bijbehorende animaties van het proeven van je gerecht waren namelijk briljant. Maar goed, we gaan het eindresultaat natuurlijk bespreken in mijn review 😉

Wat vond jij verder nog opvallend in de Direct?

Bruno: Verder had je nog enkele interessante ports, waaronder AC: Black Flag en Ni No Kuni: Wrath of the White Witch. Verder kregen we een uitgebreide feature over Animal Crossing: New Horizons. Die game ziet er weer uit als of het te veel tijd van mijn sociale leven in beslag gaat nemen.  

Marcus: De laatste Animal Crossing die ik speelde was New Leaf op de 3DS. Dat was niet echt mijn ding, maar ik moet zeggen dat de aanschaf van New Horizons toch niet uitgesloten is. Het zag er namelijk allemaal weer erg charmant uit.

Bruno: En kleurrijk! Op de Switch ziet het er daardoor allemaal erg gelikt uit. Maar de grafische hoogstandjes werden natuurlijk voor het allerlaatst bewaard…

Marcus: Klopt! Out of nowhere was daar opeens een remaster van Xenoblade Chronicles. Textures, Character models… alles wordt onder handen genomen en krijgt een flinke upgrade in resolutie en detail. Ik heb zelf alleen nog maar een stuk van deeltje 2 gespeeld en vond dat al aardig leuk. Als ik alle lof voor de eerste telg mag geloven staat er een waar meesterwerk op de agenda van Monolith Soft.

Bruno: Xenoblade Chronicles heeft natuurlijk al eerder een port gehad naar de Nintendo 3DS, maar deze remaster reikt ver uit over mijn eigen verwachtingen. Alles in de trailer zag er al schitterend uit en moet je nagaan hoe de omgevingen er uit gaan zien zodra de game uit is tegen die tijd. Mijn portemonnee heb ik meerdere malen tijdens het einde van de Direct tegen mijn laptopscherm gesmeten. Om een lang verhaal kort te maken: er zaten aardig wat aangename verrassingen tussen en heb na de Direct ook erg genoten van Sakurai met zijn entourage. 

Marcus: Ik sluit me bij alle drie die dingen volledig aan en ik denk dat we kunnen concluderen dat deze Direct dan ook echt een geslaagde was. Ik denk dat we elkaar dan wel weer spreken bij de volgende Direct.

Bruno: Zeker! Meer slaap zou dan wel prettig zijn maar zo niet; ik ben er graag de volgende keer weer bij! 🙂

Door: Marcus van Tongeren en Bruno Luberti

About The Author

Marcus van Tongeren is een van de vaste schrijvers van AniWay.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.