Winkelmand

Volg ons op Social media

Nieuwe Final Fantasy VII games onthuld in feestelijke stream

Afgelopen woensdagnacht werden in verband met het 25-jarig bestaan van Final Fantasy VII, verschillende gameprojecten aangekondigd en geüpdatet. Voor fans van de reeks en Japanse RPG’s in het algemeen staat dan ook veel op de planning.

Final Fantasy VII Rebirth

De grootste aankondiging was natuurlijk het vervolg op Final Fantasy VII Remake. In dit tweede deel, getiteld Rebirth, wordt Cloud’s verhaal voortgezet en zien we in de trailer kort beelden van Cloud en Sephiroth. Wazige woorden over ‘feit en fictie’ wijzen er hierbij op dat het verhaal van de remake toch allemaal net iets anders kan gaan lopen dan het origineel.

Tevens werd aangekondigd dat Rebirth het tweede deel gaat zijn van een trilogie die de Final Fantasy VII Remake gaan vormen. Wanneer dit laatste deel verschijnt is niet bekend. Final Fantasy VII Rebirth verschijnt in de winter van 2023 op Playstation 5, wat waarschijnlijk betekent dat Playstation wederom een exclusiviteitsdeal heeft met uitgever Square Enix.

Final Fantasy VII Remake: Intergrade

Ook werd aangekondigd dat Final Fantasy VII Remake: Intergrade vanaf 17 juni 2022 beschikbaar zal zijn via Steam. Daarvoor was de game enkel nog te verkrijgen op de Epic Games Store.

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion

Naast de aankondiging van een nieuw deel in de grote hervertelling van Final Fantasy VII werd tevens een remaster onthuld van de PSP-game Crisis Core: Final Fantasy VII. De game, die een verhaal vertelt voor de avonturen van Cloud Strife in de hoofdgame, legt de nadruk op Soldier Zack Fair en zijn zoektocht naar de vermist geraakte Soldier Genesis Rhapsodos.

De remaster neemt de graphics volledig op de schop, komt met verbeterde cutscenes en voegt tevens stemmenwerk toe aan de game. Daarnaast wordt het spel uitgegeven op niet alleen Playstation 4 en 5, maar ook Xbox One, Xbox Series X l S , PC en Nintendo Switch.

Final Fantasy VII Ever Crisis

Voor de complete hervertelling van het gehele Final Fantasy VII verhaal kun je terecht bij Final Fantasy VII: Ever Crisis, die met haar pre-rendered achtergronden en turn-based gameplay meer tegen het originele Final Fantasy VII aanleunt. Deze turn-based gameplay wordt echter wel versimpeld en tevens worden er cosmetische uitbreidingen in de mix gebracht. De game krijgt dit jaar een closed beta test en moet verschijnen voor iOS en Android.

Final Fantasy VII: The First Soldier

Battle royale game Final Fantasy VII: The First Soldier krijgt nieuwe content in de vorm van een nieuwe wapens (Serpent Launcher en Water Materia) en een nieuwe speelbare klasse (de machinist). Ook start het derde seizoen van de game, wat later met meer content gepaard zal gaan.

Merchandise

Naast alle game-gerelateerde aankondigingen staat ook een brede selectie aan merchandise in de startblokken, waaronder nieuwe statues, figures, een vinylplaat en accessoires.

Wil je de volledige livestream terugkijken, dat kan hieronder!

Wij zijn overigens erg benieuwd welke games jij hiervan wil gaan spelen. Laat het weten in de reacties

About The Author

Marcus van Tongeren is een van de vaste schrijvers van AniWay.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.