Winkelmand

Volg ons op Social media

NEO: The World Ends With You Preview

Na een aantal leaks en een Final Trailer van de game verscheen gisteren de demo voor NEO: The World Ends With You (NEO: TWEWY), het vervolg op de cult classic The World Ends With You uit 2007. Als fan van Tetsuya Nomura’s artwork, JRPG’s en de implementatie van Japanse street/fashion culture in de game was het natuurlijk een no-brainer om de demo even te checken.

Vagevuur

In NEO: The World Ends With You volgen we de tieners Rindo en Fret, die per ongeluk verzeild raken in de ‘Reaper’s Game’. In dit spel, dat zich letterlijk afspeelt tussen leven en dood, moeten teams zeven dagen lang missies uitvoeren en de monsters die op hen afkomen verslaan. Het winnende team krijgt de kans om een wens te doen, wat voor Rindo en Fret hun retourticket naar de levende wereld kan betekenen.

Om dit te kunnen verwezenlijken zullen Rindo en Fret echter hard aan de bak moeten. De missies leiden hen door heel Shibuya en ongetrainde zooitje ongeregeld zal moeten leren vechten tegen de Noise, de eerder genoemde monsters. 

De Noise moet worden bevochten met ‘Pins’, buttons die een magische spreuk in zich dragen en sterker worden naarmate je ze vaker in gevechten gebruikt. Het systeem is vergelijkbaar met het Materia-systeem uit Final Fantasy 7 (Remake).

De gevechten zelf spelen zich af in real time af in 3D-arena’s, waarbij je in staat bent om je gehele team te besturen. Elk teamlid wordt gekoppeld aan één knop en heeft de beschikking over één pin. Het personage waarvan je de aanval selecteert is degene die je op dat moment bestuurt. Dit klinkt redelijk achterhaald en gevoelig voor eentonigheid, maar ik was voor nu positief verrast over de gameplay. Door de snelheid van het vechten en het creëren van combo’s, voelen de battles best vloeiend. 

Daarnaast wordt er ook gespeeld met wat de knop van een personage doet. Voor sommige pins moet je button mashen totdat je ‘energiemeter’ op is, terwijl anderen vragen om de knop in te houden, zodat je in één keer een harde klap uitdeelt. De energiemeters van de personages vragen je als speler ook om op te letten hoeveel aanvallen je op de vijand loslaat. Het blijven spammen van een spreuk kan ervoor zorgen dat deze af moeten koelen en een teamlid voor korte tijd volkomen nutteloos is.

Een aanmerking die ik wel heb op het vechtsysteem is dat iedere pin vastzit aan een knop op je controller, wat ik enigszins verwarrend vond. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je met de X-knop Rindo met een zwaard laat slaan en Fret met de Y-knop projectielen afvuurt. Echter, bij het aanpassen van je pins kan het voorkomen dat personages acties uitvoeren door te drukken op de schouderknoppen of andere knoppen dan je gewend bent geraakt. Een personage kunnen koppelen aan een vaste knop zou een stuk minder verwarrend zijn.

Shibuya Story

Het verhaal van Rindo en Fret wordt net als in de originele The World Ends With You gepresenteerd in de vorm van een knap vormgegeven visual novel, met goede voice acting en subtiele animaties.

Hoewel het verhaal van Rindo en Fret duidelijk nog op gang moet komen en er nog een spannende mechanic achter de hand wordt gehouden, kon ik er al redelijk in opgaan. Hoe het volledige spel de mogelijkheden van het verhaal straks gaan benutten is echter afwachten.

Wat al we te zeggen valt is dat de demo je als speler al aardig op sleeptouw neemt. Je wordt al op verschillende missies gestuurd, al waren deze nog niet erg spannend. Het ging nog niet veel verder dan het zoeken dan een paar punten op de kaart en een melding maken aan een quest-giver wanneer de missie is geslaagd. Dit kan uiteraard komen omdat het spel nog op gang moet komen, maar een iets spannendere quest zou tof zijn. 

Wel zijn de interacties tussen Rindo en Fret tijdens het aanpakken van de missies erg leuk en raak je toch al een beetje gehecht aan de kleurrijke cast van de game. Daarnaast mag ook niet vergeten worden dat de manier waarop Tokio wordt neergezet in deze game ontzettend gaaf is. De cel-shaded graphics samengenomen met de vervormde gebouwen zorgen namelijk voor een erg strakke presentatie en unieke vibe.

Al met al lijkt NEO: The World Ends With You een erg leuke game te worden. Of de combat op lange duur gevarieerd blijft en missies interessanter worden valt nog te bezien, maar ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd wat Rindo en Fret in de Reaper’s Game nog staat te wachten.

NEO: The World Ends With You verschijnt op 27 juli op zowel Nintendo Switch als Playstation 4.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.