Winkelmand

Volg ons op Social media

Top tien hoogtepunten van Tokyo Game Show 2019

De toekomst kleurt Japans!

Vier dagen lang hebben we mogen genieten van Japanse gamepracht: jawel, Tokyo Game Show 2019 zit er weer op! Vorig jaar heb ik zelf over de beursvloer mogen lopen, dit jaar heb ik de vier hoeken van mijn beeldscherm mogen bekijken om al het moois uit Japan te zien. Vaste afwezige elk jaar, Nintendo, probeerde de show te stelen met Ring Fit Adventure, maar dat lukte natuurlijk niet helemaal. Er gebeurde gewoonweg te veel op Tokyo Game Show zelf. Om wat orde in de chaos te scheppen, hierbij mijn top tien!

10. Tales of Crestoria (iOS en Android)
We wisten natuurlijk al dat Tales of Crestoria eraan zat te komen, maar tijdens de vierde Tokyo Game Show-dag ging Bandai Namco in de livestream wat dieper in op het gevechtssysteem. Mijn eerste reactie: wat krijgen we nu!? Tales of met turn-based combat? Toch, juist omdat we met Tales of Crestoria een heel andere beleving kunnen gaan krijgen dan straks met Tales of Arise, hebben ze mijn interesse gewekt. En Luke van Tales of the Abyss zat in de video, wat willen we nog meer?

9. Final Fantasy VII Remake (PlayStation 4)
Final Fantasy en ik… gaan niet heel goed samen. Enkel deeltje 3 en 13 van de langlopende en populaire JRPG-reeks heb ik mezelf aan gewaagd, en beide keren heb ik de rit niet tot het einde uitgezeten. Het kon me simpelweg niet genoeg boeien. Begin volgend jaar komt Final Fantasy VII, volgens vele fans de beste game uit de serie, opnieuw uit. Ik kan niet zeggen dat alleen dat mij nu zo enthousiast maakt, maar de beelden van Final Fantasy VII Remake tonen ons geen roestige JRPG-combat uit de prehistorie, maar juist een redelijk dynamisch en innovatief systeem. Ik ga me er graag aan wagen volgend jaar: drie keer scheepsrecht?

8. Star Ocean: First Departure R (PlayStation 4; Nintendo Switch)
Oké, we hebben inderdaad heel weinig van Star Ocean: First Departure R gezien op Tokyo Game Show. So what? De remake van de eerste Star Ocean komt op 5 december al uit, zo maakte Square Enix vlak voor Tokyo Game Show bekend. Om deze reden hebben we van Star Ocean weinig meer gezien op de beurs zelf. Square Enix liet in hun livestream van zondag nog wel even dezelfde trailer nogmaals zien. Dus ik vind dat Star Ocean lekker in de lijst mag!

7. Project Resistance (PlayStation 4; Xbox One; PC)
En toen kwam Capcom ineens met Project Resistance. Is het Resident Evil? Of niet? De eerste gameplay had vooral wat weg van Left 4 Dead 2, als je het mij vraagt. Alleen dan gecombineerd met Resident Evil. Toch, deze spin-off kan de serie de ruimte geven om wat conventies van zich af te schudden. Andere gameplay verkennen, nieuwe personages in de hoofdrol zetten en toch hopelijk ook de verhaallijn eens over een andere boeg te gooien. In elk geval qua gameplay kunnen we iets anders verwachten. Hoe dat precies zal uitpakken? Hopelijk beter dan met Resident Evil 5…

6. Hatsune Miku: Project Diva MegaMix (Nintendo Switch)
Toch best wel een big deal hoor, die Hatsune Miku voor de Nintendo Switch. De populaire arcadester deed in het verleden vooral de PlayStation-consoles aan. En toen ze op bezoek ging bij de Nintendo 3DS, pakte dat eigenlijk niet zo heel goed uit. Hatsune Miku: Project Diva MegaMix gooit het over een heel andere boeg en brengt écht een volwaardige Hatsune Miku naar de Nintendo Switch toe. In aanloop naar de release begin 2020 kwamen de bekende vocaloid-deuntjes een aantal keer langs tijdens Tokyo Game Show 2019.

5. Tales of Arise (PlayStation 4; Xbox One; PC)
Zo heel bijzonder is de release van Tales of Arise in 2020 eigenlijk niet. We zien immers behoorlijk vaak de release van een nieuwe Tales-game. Toch wachten we inmiddels, de remake van Tales of Vesperia even niet meegeteld, alweer 2,5 jaar op een nieuw deel in de serie. En wat mij betreft kunnen onze verwachtingen niet hoog genoeg zijn. We weten al dat de twee-werelden-setting behoorlijk interessant is, dat het gevechtssysteem er sneller en actievoller dan ooit uitziet en dat het verhaal vrij duister lijkt te worden. Volgend jaar is het zover. Een nieuwe Tales sla ik nooit over, dus deze titel pronkt prominent op mijn wenslijstje!

4. AI: The Somnium Files (PlayStation 4; Nintendo Switch)
Nog maar een weekje totdat we aan de slag kunnen met Zero Escape’s spirituele opvolger: The Somnium Files! Wat de detective-VN precies mee zal nemen uit de Zero Escape-serie weten we nu niet, maar als het om Uchikoshi gaat, mogen we wat verwachten. Ik zou eigenlijk iedereen aanraden om het spel blind in te gaan volgende week, maar de twijfelaars kunnen onderstaande gameplay nog even last-minute raadplegen om ermee verder te twijfelen.

3. Project Sakura Wars (PlayStation 4)
Een veel geziene gast deze Tokyo Game Show was Project Sakura Wars. De voor mij nog onbekende JRPG kwam uitgebreid in beeld tijdens verschillende livestreams. Vooral de designs en dialogen hebben mijn interesse gewekt. We komen ongetwijfeld nog meer te weten voordat het spel in 2020 in het westen lanceert, maar de TGS-beelden zien er alvast erg goed uit!

2. Death Stranding (PlayStation 4)
Natuurlijk! Dé grote ster van deze Tokyo Game Show was Death Stranding. Kojima zelve kwam liefst drie dagen langs op het Sony-podium om zijn aankomende meesterwerk te tonen. Een nauwelijks van echt te onderscheiden Norman Reedus gaat op verkenning in een groene en verlaten wereld. Kojima zelf heeft via Twitter geïnteresseerden aangeraden onderstaande gameplay niet te bekijken, omdat die eigenlijk te veel van het spel vrijgeeft. Kijk daarom op eigen risico naar onderstaande video!

1. Ys IX: Monstrum Nox (PlayStation 4)
Tot nu toe heb ik opzettelijk weinig nieuws gevolgd omtrend Ys IX. Het inmiddels twee jaar oude Ys VIII was in 2017 met afstand mijn game van het jaar. De geperfectioneerde actie-gameplay heeft zich sinds de eerste Ys ontwikkeld tot een fenomenaal gevechtssysteem dat elke actie-RPG-fan geprobeerd moet hebben. Het begrip ‘actie’ kún je eigenlijk pas echt begrijpen wanneer je Ys Seven, Memories of Celceta of VIII hebt gespeeld. Of: voeg daar Ys IX binnenkort aan toe. De beelden liegen er namelijk niet om: we mogen wéér op het puntje van onze stoel gaan zitten wanneer Adol Christin en kompanen weer onze kant op komen, vermoedelijk in 2020.

Afbeelding via PlayStation.com.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.