Winkelmand

Volg ons op Social media

Mario Kart Tour

Een paar dagen geleden verscheen de nieuwste telg uit de Mario Kart serie voor iOS en Android. Nu al kan er gesproken worden van een monsterhit, aangezien het spel op de eerste dag al meer dan tien miljoen keer werd gedownload. Is deze nieuwe hype het waard? Marcus zocht het voor jullie uit.

Mario Kart op je telefoon!

Mario Kart Tour is een versimpelde versie van hetgeen dat je tegenkomt op je Switch. Je rijdt met een van de bewoners van Mushroom Kingdom over kleurrijke racebanen en probeert de winst in de wacht te slepen. Echter stript deze mobiele overzetting veel van de “echte” games. 

Zo is er bij Mario Kart Tour duidelijk voor gekozen om alleen de simpele banen uit oudere games over te zetten. Hier heb ik niet veel te klagen, omdat het past bij het toegankelijker maken van de game en de verticale oriëntatie waarop je je smartphone vasthoudt. Wel is het jammer dat de tracks in latere cups slechts variaties zijn op de races die je al eerder hebt gehaald.

Waar ik grote moeite mee heb zijn de controls. De “Simple” mode laat je maar lastig driften en de “Manual Drift” option maakt sturen voor mijn gevoel bijna onmogelijk. Zonde, want er is eigenlijk nooit iets mis geweest met de core-gameplay van Mario Kart.

Gatcha!

In plaats van cups in een keer te spelen, speel je ze nu per race of uitdaging. Voor elke race verdien je tot maximaal vijf sterren, die je kunt gebruiken om nieuwe cups te unlocken. Het scoren van punten wordt beïnvloed door het personage dat je rijdt en de kart die je kiest. 

Elk figuur kent namelijk een paar banen waar zij een soort thuiswedstrijd spelen. Wanneer dit het geval is krijgen deze personages meer items uit de bekende vraagtekenblokken dan andere racers. Soms heb je net niet het juiste personage voor de klus, waardoor je zwaar in het nadeel bent. De juiste karts zorgen dan weer voor extra bonussen in het aantal punten.

Dit is dan ook waar het “gatcha-gehalte” van de game toeslaat. Personages en karts kennen verschillende rarities en moeten getrokken worden met de achter microtransacties verscholen Rubies. Erger vind ik de Gold Pass, een abonnement dat je gouden karts en een 200cc speelstand biedt voor 5,50 (!) per maand. De pay-to-win elementen hebben mij echter nog niet erg in de weg gezeten. Ik haal nog zonder al te veel moeite genoeg sterren en kan door slim te spelen prima aan een paar Rubies komen.

Racen we door?

Ondanks het “gatcha-gehalte” en de vervelende besturing is Mario Kart Tour een leuk spelletje. Het blijft tof om even een potje Mario Kart onderweg te kunnen spelen op je telefoon. Mario Kart Tour is geen volwaardige game uit de serie, maar zeker de moeite waard om eens te proberen.

About The Author

Marcus van Tongeren is een van de vaste schrijvers van AniWay.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.