Winkelmand

Volg ons op Social media

Makers Stranger Things werken aan live-action serie Death Note

De Duffer brothers, makers van de wereldwijde Netflix-hit Stranger Things, nemen met hun eigen productiebedrijf Upside Down Pictures (if you know, you know) de klassieker onder handen in de vorm van een live-action serie.

De live-action adaptatie van Death Note is niet het enige project waar de Duffer brothers aan werken. Ook de verfilming van onder andere ‘The Talisman’ door Stephen King en Peter Straub en nieuwe projecten voor Stranger Things staan op de planning.

Death Note is een thriller die zich richt op de zeer intelligente scholier Light Yagami, die het magisch schrift vindt van de engel van de dood Ryuk. Dit schrift, ookwel de Death Note genoemd, stelt de gebruiker in staat om mensen te laten overlijden door hun naam op te schrijven in het boekje. Met deze nieuw gevonden kracht werkt Light aan het creëren van een perfecte wereld, waarbij de autoriteiten hem op de hielen zit.

Netflix heeft al eerder geprobeerd om Death Note te vertalen naar een live-action productie met de film ‘Death Note’ (2017), maar sloeg hiermee de plank flink mis bij veel fans.

De originele anime van Death Note is tevens te zien op Netflix. Recent verscheen ook de mangabundel ‘Death Note Short Stories’, dat alle one shots binnen het universum van de serie bij elkaar voegt. De oorspronkelijke manga is tevens te lezen op de MangaPlus app.

Takeshi Obata en Tsugumi Ohba, het duo dat Death Note heeft geschreven, voltooiden afgelopen jaar hun werk aan de manga Platinum End, dat tussen eind 2021 en begin 2022 ook een anime-adaptatie ontving. Platinum End richt zich op een competitie die moet bepalen wie de volgende god van de wereld wordt.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.