Winkelmand

Volg ons op Social media

Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot – Deluxe Edition

Twee jaar geleden bracht Level-5 de Professor Layton-serie ineens weer tot leven. Het einde van de tweede trilogie leek te betekenen dat de professor zijn speurwerk opgaf, maar dat bleek mee te vallen. Katrielle nam het stokje over en deed dat, gelukkig, op geheel eigen wijze! Nu waagt ze de sprong naar de Nintendo Switch.

Katrielle pakt de zaken net iets anders aan dan Professor Layton. Ze raakt niet écht verwikkeld in een groots mysterie, maar opent haar detectivezaak vooral om verschillende kleine opdrachten aan te nemen. Al puzzelend ontdekt ze steeds meer info, totdat ze de touwtjes aan elkaar weet te knopen om het mysterie(tje) te ontrafelen. Hiervoor hoef je zelf overigens weinig te doen, als speler houd je het bij de puzzeltjes.

En als je eerder Professor Layton gespeeld hebt, dan weet je wat je aan puzzelstukken mag verwachten in deze game. Neem nu de allereerste puzzel van het spel: je krijgt drie driehoeken om de letter ‘K’ mee te vormen. Natuurlijk moet je ook in deze game weer out-of-the-box denken en gebruik je ze om niet de letter maar om de achtergrond mee te maken, waardoor er een ‘K’ overblijft. Ook de gekke Layton-cast blijft niet achter in de curious village, want personages als Stachenscarfen, Granny Riddleton en Dean Delmona keren net zo kleurrijk als altijd terug.

Ten opzichte van de Nintendo 3DS-versie uit 2017 bevat deze remake wat extra puzzels, geïntegreerd in de verhaallijn. Zo heb ik een stukje de twee versies naast elkaar gespeeld en verscheen er op mijn Nintendo Switch-scherm ineens een puzzel in beeld waar de cutscene op de Nintendo 3DS gewoon doorging. Het zal er niet direct voor zorgen dat veel mensen het spel opnieuw willen spelen, maar voegt wel mooi wat extra content toe.

Verder voegt de remake vooral een grafische verbetering toe. Ik moet eerlijk bekennen, die viel me al direct op zonder überhaupt een vergelijking met het origineel te maken. Het spel ziet er ineens een stuk beter en moderner uit. Dat komt ook terug in de menu’s en puzzelschermen. Ik realiseer me eigenlijk nu pas dat het Nintendo 3DS-spel gebruik maakte van twee schermen: dat gemis valt helemaal niet op. Al met al, zoals het vaker met remakes gaat: als je het origineel nog niet hebt gespeeld, raad ik zonder meer aan om déze versie te spelen. Anders zou ik zeggen dat het ook weer niet genoeg toevoegt om een tweede aankoop te rechtvaardigen.

Conclusie
Ik heb zelf twee jaar geleden al de game gespeeld en had achteraf heel graag gewacht op deze remake. Het weet een typische Nintendo 3DS-game om te toveren in een game die aanvoelt als een waardige 2019-console-game. Verwacht hier niet een groots Professor Layton-mysterie zoals voorheen, maar wel dezelfde charmante puzzeltjes en maffe personages. Katrielle was al goed en is nu nog beter!

Afbeeldingen via Nintendo.nl.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.