Winkelmand

Volg ons op Social media

Lancering Pokémon Masters gecanceld in Nederland en België

Fans uit Nederland en België die al een tijdje aan het wachten waren op de mobile game Pokémon Masters, zullen een zure nasmaak aanhouden na de lancering van de game. De game had wereldwijd gelanceerd moeten worden op 29 augustus, maar bleek op die dag niet te downloaden te zijn in Nederland en België. 

De reden waarom Pokémon Masters (hoogstwaarschijnlijk) gecanceld is heeft te maken met de kansspelwet die in beide landen aan de orde is. Het aanbieden van online kansspelen is zowel in Nederland als België verboden. Dit om onder meer kwetsbare groepen, bijvoorbeeld minderjarigen, hiermee te kunnen beschermen. Pokémon Masters maakt gebruik van een gacha systeem (vergelijkbaar met loot boxes), waarbij spelers geld kunnen investeren. Het lijkt erop dat de ontwikkelaar van de game (voorlopig) geen aangepaste versie zal gaan aanleveren in beide landen.

Bij Pokémon Masters staan alle trainers uit de Pokémon games centraal. Tijdens de storymode van de game komen er meerdere trainers uit de serie op je pad terecht, die toegevoegd kunnen worden aan je team. Met een maximum van drie trainers, met iedere hun eigen Pokémon, zul je participeren in meerdere Pokémon gevechten. 

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.