Winkelmand

Volg ons op Social media

Final Fantasy illustrator start Kickstarter voor VR-museum

Illustrator Yoshitaka Amano, voornamelijk bekend van zijn werk voor de Final Fantasy franchise, is een Kickstartercampagne gestart voor een eigen VR museum.

Het museum, dat te bezoeken is op je telefoon, computer of VR-headset, bevat meer dan 100 artworks verspreid over 7 werelden. Deze werelden richten zich op de diverse franchises waar Amano werk voor heeft geleverd, waaronder Final Fantasy, Vampire Hunter D en Gatchaman.

Voor het museum zijn de kunstwerken omgezet in geanimeerde 3D-modellen, waardoor de schilderachtige figuren in lijsten tot leven komen en er gespeeld wordt grootse zwevende constructies.

Ontwerpproces van de geanimeerde schilderijen

Een ‘lifetime ticket’, inclusief digitaal artbook en een wallpaper set kost 4640 Yen, omgerekend ongeveer 36 euro.

Bij grotere donaties kun je onder andere nog stickers, Augmented Reality kaarten, een hoodie, een gesigneerde poster, een artbook en een gesigneerde ingelijste artwork verwachten.

De “Legend” tier spant echter de kroon. Voor 10.000 dollar vlieg je namelijk naar Japan om Amano in het echt te ontmoeten (en krijg je uiteraard alle bovenstaande bonussen).

De Kickstarter loopt op het moment van schrijven nog tien dagen.

Voor meer informatie check je de onderstaande link:

https://www.kickstarter.com/projects/amanovrmuseum/yoshitaka-amanos-vr-museum-where-fantasy-comes-to-life?ref=section-homepage-view-more-recommendations-p1
Een sneak preview van Amano’s Kickstarterpagina
About The Author

Marcus van Tongeren is een van de vaste schrijvers van AniWay.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.