Winkelmand

Volg ons op Social media

Blue Lock vol 1: ultra intense ego strijd

In het Japan van Blue Lock ligt het internationale voetbal het vuur aan de schenen. Het nationale team schopt het op de wereldtoernooien steeds minder ver en om meer internationale blunders te voorkomen stelt een actiecomité de coach Jinpachi Ego aan om het Japanse voetbal af te breken en compleet hervormen. Hoe? door de meest egoïstische spits ooit in de geheime trainingsfaciliteit Blue Lock op te leiden.

Yoichi Isagi is een van de gekozen scholieren om naar Blue Lock te gaan. Na het verliezen van een belangrijke finalewedstrijd op de middelbare school is zijn uitnodiging voor de mysterieuze bootcamp zijn laatste gooi op een professionele voetbalcarrière. Isagi stemt toe en komt terecht in een harde afvalrace met 299 andere toptalenten, waarin alles van zijn voetballend vermogen wordt gevraagd en slechts één als winnaar naar buiten zal treden. Iedereen die afvalt verliest het recht om ooit nog voor het nationale team te mogen spelen.

Blue Lock zet in op een Squid Game achtig praktijken, waarbij de uitdagingen onvoorspelbaar komen en vragen om een unieke benadering van de sport. Dit alles wordt verpakt in een shonen met edgy randje, waarbij de onderlinge spanningen tussen de uitgesproken persoonlijkheden een grote rol neemt. Grotendeels werkt dit, omdat Isagi’s persoonlijke ontwikkeling en de klap die een ander personage krijgt in dit deel zorgen voor zeer gespannen momenten. Deze druk wordt extra aangezet met het sterke tekenwerk, dat met ultra-intense blikken en krachtige spreads soms doet denken aan de actieshots uit Haikyuu.

Wat wel gezegd kan worden is dat de ‘edgyness’ niet voor iedereen is en dat sommige personages door deze toon mogelijk wat ‘cringefactor’ met zich mee kunnen dragen.

Blue Lock schiet bij mij in ieder geval in de kruising en ik ben benieuwd of de serie treffers zal blijven maken.

Een anime van Blue Lock is in de maak en zal in oktober van dit jaar verschijnen op Crunchyroll.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.